פרופוליס – מן הספרות וספרי הרפואה הקדומה, ידוע הפרופוליס כאנטיביוטיקה של הטבע. מחקרים מלמדים כי בנוסף להיותו חומר אנטיביוטי, לפרופוליס השפעה נוגדת נגיפים חזקה. הפרופוליס נאסף על ידי דבורים, ומשמש אותן לשמירה על הכוורות סטריליות ונקיות מכל זיהום. הפרופוליס מועשר במזון מלכות, והשימוש בו ידוע כמשפר טבעי למערכת החיסון עם יתרונות רבים לבריאות.
דבש – חומר מזון המופרש מקיבת הדבש של דבורי דבש ומאוחסן בתוך חלות הדבש כמזון לדבורים ולרימות. את הדבש מייצרות הדבורים בעיקר מצוף פרחים. התהליך הכימי שמתרחש בזמן עיבוד הצוף לדבש הוא בעיקרו אניורסיה של סוכר הקנה לתערובת של גלוקוזה ופרוקטוזה על ידי אנזים המצוי בבלוטות הרוק של הדבורים הפועלות. בדבש חומצות חופשיות, חומצות אמינו, חלבונים ויטמינים ומינרלים וגם כמות קטנה של אנזימים. בדבש סוגי פלבונואידים רבים המסוגלים להשמיד חיידקים ולהרחיק גורמי סיכון מחמצנים. שילובם של אלה עם תכונות הדבש כחומר היגרוסקופי הסופח נוזלים, מונעים היווצרות דלקות ומזרזים את ההחלמה.
כאמור, הדבש הוא חומר היגרוסקופי הנמס במים ובכוהל. בשל הריכוז הגבוה של הסוכרים אין מיקרואורגניזמים מתפתחים בתוכו והוא משתמר למשך תקופות ארוכות. המרקם הצמיג של הדבש ועמידותו בפני זיהום על ידי מיקרו אורגניזמים מאפשרים להשתמש בדבש כשכבת כיסוי חיצונית לחבורות ופצעים וליצור הפרדה בין האזור הפגוע והסביבה. כיסוי האזור המזוהם והמודלק והפרדתו מהסביבה מתחיל את תהליך ההחלמה, הלחות הגבוהה שנוצרת מתחת לכיסוי, מונעת צלקות ומאפשרת הגלדה אחידה. הדבש מעודד צמיחת נימי דם חדשים ובכך מזרז התפתחות תאים חדשים ומזרז את ההחלמה. הדבש אינו נצמד לאיזור הפגוע והסוכרים שבו סופחים אליהם את נוזל הלימפה מהפצע ולמעשה מחטאים אותו.
שמן זרעוני חמניות – מקורן של פרחי החמניות בדרום אמריקה, משם הן הועברו לאירופה והיו מוכרים במשך תקופה ארוכה כפרחי נוי. לפני כמאה וחמישים שנה החלו לגדל את החמניות ברוסיה כגידול חקלאי. גידול החמניות התפשט משם לכל דרום מזרח אירופה ולדרום מערב אסיה. היום מוכרים למדע כ- 55 זנים שונים של חמניות. החמניות גדלות מהר בשמש, והן מבשילות רק פעם בשנה. פרח החמניה נוטה לעקוב אחרי מהלך השמש כך שמתאפשר לכל הגרעינים לקלוט מקסימום שמש. בכל תפרחת יש בין מאות רבות לאלפים בודדים של זרעונים. אחוז השומן בגרעיני החמניות ששים וארבעה אחוזים של חומצה לינואלית . השמן המופק מזרעי החמניות בכבישה קרה עוזר בהורדת הכולסטרול באיזורי שנפגע באמצעות חומצה לינולאית בריכוז גבוה וויטמין E. שמן החמניות בשל הימצאות החומצה הלינולאית בו ובעיקר בשל המצאות אומגה 6, מסייע בבעיות בעור ובנטייה לזיהומים, בהגלדה איטית של פצעים, ובבעיות במחזור הדם.
חוחובה — היא שיח מדברי שמקורו באיזורים הצחיחים של דרום קליפורניה, אריזונה ומקסיקו. השיח הוא שיח גבוה יחסית שאוהב שמש וחום וצומח עד לגובה של שני מטרים. העלים של השיח עבים ובשרניים וצבעו ירוק – חאקי. העלים מכסים את השיח בצפיפות. על השיח גדלים בלוטים שהם בעצם פרי החוחובה שתכולת השמן בזרעיו מגיעה ל-55%. הזרעים המצויים בתוך הבלוטים משמשים להפקת שמן החוחובה. לשמן תכונות המדמות אותו לשומן העור, תכונות המנתבות את השימוש בו כקרם לחות קוסמטי. לאחר הזיקוק השמן הופך לחסר ריח וצבע והוא עמיד לחמצון. החוחובה נפוץ בארה"ב בדרום אמריקה ובישראל. השמן משמש לשמירה על בריאות עור הפנים והגוף ותורם להגמשתם. השמן נספג ללא הרגשת שמנוניות ומתאים לכל סוגי העור. השמן מכיל ריכוז גבוה של ויטמין E ויטמינים ומינרלים.
המרכיבים של הפורמולה הרב שימושית של ג'ל ההחלמה לשיפור איכות החיים, מסייעים ומכוונים את גופנו להתמודד בצורה הטובה ביותר עם פעילות לקויה של המערכת החיסונית. תוצאות טובות נרשמו בהקלה לסובלים מפציעות, טראומות, שברים, כוויות, תאונות דרכים, זאבת, פסוריאזיס, מיחושים, ארתריתיס, לידות, הקרנות,טיפולים כימותרפיים ועד.
בנוסף למרכיבים הנ"ל בג'ל יש גם את המרכיבים הבאים:
Water, Carbomer, Triethanolamine, Stearic acid, DMDH Hydantion, Cetearyl alcohol, Alcohol, Propylene glycol, Lanolin, Glycerin, Dimethicone, Phenoxyethanol.